Sfeerhaven Jazz ft. Lee Towers (afgelast)

Kaart wordt geladen...
Datum woensdag 01 juli 2020
Tijd 17:00 tot 23:00
Toegang Besloten
Website

Locatie
Veerhaven Rotterdam
Veerkade 15
3016 DE Rotterdam

Voeg toe aan jouw digitale agenda!

iCalendar

Google Calendar

Update: Helaas is de voorbereiding voor Sfeerhaven Jazz, vanwege het coronavirus, gestopt

Op 1 juli 2020 krijgt Sfeerhaven Jazz wederom een vervolg… En dit jaar met Lee Towers, samen met Trijntje Oosterhuis (Sfeerhaven Jazz) niet voor niets te gast bij de beste zangers van Nederland. Met hem duiken we in het prachtige repertoire van de grote helden, en gaan op zoek in zijn heerlijke archief vol met arrangementen van o.a. Jerry van Rooijen. De klassiekers kunnen niet ontbreken, maar samen met Bigband Blast! gooit hij alle jazz-swing-zang remmingen los. Met groot orkest en backing vocals gaat dit een muzikale klapper worden!

Lee Towers maakte aanvankelijk deel uit van het showorkest Len Hauser & The Drifting Five en brak in 1975 door toen hij door Willem Duys werd gepresenteerd als de zingende kraanmachinist uit Rotterdam (hij werkte echter als onderhoudsbankwerker bij scheepswerf Boele in Bolnes). Zijn eerste single (Louisa, met op de achterkant Niemand) maakte hij onder de naam Leen Huizer. Later, rond 1971, was er nog de Nederlandstalige single Nina Nina Nina, die hij uitbracht onder de naam Len Hauser. Willem Duys bracht de eerste single onder de naam Lee Towers ten gehore in het radioprogramma Muziekmozaïek. Het was It’s raining in my heart, een nummer gecomponeerd door de zanger van The Outsiders, Wally Tax. It’s raining in my heart belandde in de hitlijsten. De volgende single, You’ll never walk alone (uitgebracht als You never walk alone), werd Towers’ grootste hit en stond wekenlang hoog in de top-10.

 • Lee Towers gaf in 1980 zijn eerste grote concert in De Doelen te Rotterdam, een unieke prestatie voor die tijd. In 1981 volgde een concert in een uitverkocht Carré. Daarna waagde hij de stap naar Ahoy in 1984 waar hij zelfs tweemaal de zaal vol kreeg.
 • In latere jaren volgden er nog vele concerten en shows in Ahoy, waarbij hij ook duetten zong met onder anderen Anita Meyer.
 • In 2003 speelde Lee mee in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Gevaar in de Vallei van regisseur Martijn van Nellestijn.
 • Towers staat bekend als groot Feyenoordsupporter. Zijn liederen Mijn Feyenoord en You’ll never walk alone worden veel gedraaid in De Kuip en zijn echte clubliederen geworden. Als Feyenoord een belangrijke prijs heeft gewonnen, zingt Lee Towers You’ll never walk alone tijdens de huldiging op de Coolsingel.
 • Bij de start van de Marathon van Rotterdam zingt Lee Towers voordat het startschot klinkt You’ll never walk alone vanuit een hoogwerker om de deelnemers een hart onder de riem te steken.
 • De stad Rotterdam heeft hem in 1990 de Erasmusspeld toegekend en in 2000 de Wolfert van Borselenpenning.
 • Lee Towers staat bekend om het optreden met zijn gouden microfoon.
 • Op 27 januari 2013 ging tijdens het Filmfestival van Rotterdam de documentaire Lee Towers: The Voice Of Rotterdam in première. Filmmaker Hans Heijnen heeft Towers voor dit project een jaar lang met de camera gevolgd.
 • Lee Towers is samen met Glennis Grace de enige die tot nu toe bij drie verschillende Toppers in Concert edities (2007, 2014 en 2016) heeft opgetreden. Eind 2016 brachten De Toppers een kerstsingle uit: Een heel gelukkig kerstfeest. In de bijbehorende videoclip speelt Lee een figurantenrol.
 • In 2017 ontving hij de Edison Oeuvreprijs voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.
 • In 2018 nam hij deel aan het televisieprogramma Beste Zangers. In oktober 2019 werd hij geschilderd in Sterren op het Doek.
 • Op 13 november 2019 opende Lee Towers, met het doorknippen van een lint, de naar hem genoemde woontorens in Rotterdam.