Big Band Blast! plays Metheny Mood

Big Band Blast! plays Metheny Mood

Big Band Blast! plays Metheny Mood

Wanneer

zondag 16 april 2023    
15:00 tot 17:00

Tickets

Reserveren gesloten

Waar

Grand café Bankie
Benedenveer 5, Sliedrecht, Zuid-Holland, 3363 AW

Evenement type

Laat je betoveren door de prachtige muziek van Pat Metheny en de bevlogen uitvoeringen van Big Band Blast!

Dit concert draait om de muziek van gitarist/componist Pat Metheny en wordt uitgevoerd door Big Band Blast! uit Sliedrecht. Zij hebben maar liefst 14 van zijn composities en arrangementen verzameld en brengen een middagvullend programma dat je niet wilt missen. De muziek is opzwepend, swingend, magisch en kent bijzondere wendingen… Elke muziekliefhebber, zelfs ook klassiek, gaat hier van genieten!

Er is een aantal gastsolisten die met Big Band Blast! deze middag tot een bijzonder event gaan maken, later sturen we meer info hierover. De muzikale leiding is in de handen van Nils van Haften (Codarts, Rotterdam Jazz Orchestra), met Big Band Blast! heeft hij de afgelopen jaren bijzondere projecten en concerten gedaan: er werd gespeeld met Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Shirma Rouse en er werden prijzen en complimenten behaald bij internationale wedstrijden.

Dit concert wordt aangevuld door drie unieke muzikale persoonlijkheden.

Rutger’s leven staat in het teken van muziek en creatie. Toen hij zes jaar was leerde hij piano spelen. Na een klassieke opleiding koos hij voor een jazzopleiding in het kunsthumaniora. Daar heeft hij zijn liefde voor de chromatische mondharmonica ontdekt. Nu studeert Rutger dit fantastische instrument op de jazz afdeling van het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Na het winnen van de Toots Thielemans Challenge in 2022, georganiseerd door het management van Toots, schakelde zijn carrière een versnelling hoger. Hij zit nu bij datzelfde management. In de nasleep van zijn overwinning speelde hij voor de koninklijke familie van België, ging in november 2022 spelen in Berlijn en speelde in 2023 op het Brussels Jazz Festival.

Naast zijn solocarrière bouwt hij verder aan zijn projecten die ver uit elkaar lijken te liggen, maar altijd Rutgers unieke harmonica-touch met elkaar gemeen hebben. Kortom:

Tal van projecten, zowel binnen de grenzen van de muziek als daarbuiten en vooral: over de grenzen heen!

Het concert zal plaatsvinden in het unieke Grand Café Bankie in Sliedrecht. Dit is een bijzondere locatie waar eerder de bigband met Lee Towers al voor een jazzclub achtige sfeer heeft gezorgd. Het belooft dan ook een geweldige ervaring te worden.

Kaarten voor Metheny Mood kosten 7,50 euro. Het is echter wel noodzakelijk om te reserveren, omdat er beperkt plaats is. Wacht dus niet te lang en reserveer snel jouw kaarten voor deze unieke muzikale belevenis.

Koop je tickets nu in onze ticket shop!

Kaart wordt geladen...