Sunday Jazz X-mas Edition featuring Kim Hoorweg

Sunday Jazz X-mas Edition featuring Kim Hoorweg

Sunday Jazz X-mas Edition featuring Kim Hoorweg

Wanneer

zondag 17 december 2017    
15:00 tot 17:30

Waar

Theater De Lockhorst
Sportlaan 1, Sliedrecht, ZH, 3364 AT

Evenement type

Dit jaar staat de Sunday Jazz in het teken van een van een Nederlandse Jazz zangeres met loepzuivere stem en prefecte timing. Als dochter van Houdini-pianist Erwin Hoorweg heeft ze jazz met de paplepel ingegoten gekregen. En dat hoor je in haar stem. Ze zal bijzondere big band arrangementen ten gehore brengen, samen met de traditionele kerstmuziek.

Jazz zangeres Kim Hoorweg (24) kreeg als dochter van Houdini-pianist Erwin Hoorweg de jazz met de paplepel ingegoten. Ze staat bekend om haar slimme originelen, haar heldere, warme en aangename klankkleur en charmante manier om oude vergeten nummers opnieuw te interpreteren.

Als 14-jarig meisje tekende ze al bij het Amerikaanse platenlabel Verve. Verder trad ze op tijdens het North Sea Jazz Festival, zong ze in de Heineken Music Hall met het Metropole Orkest, is ze een bekende gast bij Radio 6 en werd ze genomineerd voor de meest prestigieuze Nederlandse Muziekprijs: de Edison.

Kim heeft New York als haar tweede thuis geadopteerd, maakt underground jazz met Erykah Badu georiënteerde grooves en hip-bop met een soul-touch. O.a. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Nu brengt ze een gloednieuw album uit met nummers geschreven door haar en songwriter, vocalist en
gitaarvirtuoos Raul Midón (USA). Op dit album wordt ze vergezeld door de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene. Daarnaast zijn er plannen voor een tour met gypsy-gitarist Robin Nolan (UK). Je zou bijna vergeten dat ze pas 24 jaar is.

Bron: www.kimhoorweg.com

Kaart wordt geladen...