Sunday Jazz X-mas Edition 2018

Sunday Jazz X-mas Edition 2018

Wanneer

zondag 16 december 2018    
15:00 tot 17:00

Waar

Theater De Lockhorst
Sportlaan 1, Sliedrecht, ZH, 3364 AT

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Ook als opwarmer voor deze kerst speelt Blast! traditiegetrouw de ballen van de boom in Theater De Lockhorst. Dit jaar wordt het een spetterend concert met zanger Paul van Kessel!

Paul is een bekende figuur in de Nederlandse jazzkringen en een van de weinige mannelijke jazzvocalisten in Nederland. Hij was bekend geworden als hoofdvocalist van de Nederlandse bigband The Young Sinatras. Hij maakte gastoptredens bij het  Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, de New Cool Collective Big Band, het Metropole Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Symfonisch Orkest van de Hessischer Rundfunk. Van 2014-2016 was hij de zanger in New York Round Midnight.

Sinds 2011 is hij, behalve een vaste gastheer op de wekelijkse “Wicked Jazz Sounds“, bezig met het schrijven en produceren van muziek. Hij componeert meestal de liedjes op zijn gitaar, waarna hij ze opneemt in een studio met piano, drums, bas, en hoge achtergrondstemmen. Zijn eerste twee EP’s, Riot en Keep Your Soul Together, werden gecombineerd als een album en uitgebracht in Japan op het label P-Vine in 2015. Ze hebben een semi-akoestisch geluid met een soulvolle groove en een vleugje jazzpiano.

Voor zijn nieuwste releases, Where’s My Home?, Whatever Trouble and Damn Dog, heeft Paul een gitarist en een extra blazerssectie toegevoegd. Hierdoor werden de werken dieper, kregen ze intensievere kleuren, en kregen ze een blues-achtig gevoel.

Naast het grote aantal zangstukken met Paul van Kessel zal Blast! een aantal instrumentale hoogtepunten ten gehore brengen in de hogere kerstsferen, zoals de sfeervolle Bob Brookmeyer’s Ceremony.

Komt allen tezamen!