Blast! Jazz Festival 2003

Op 5 Juli vond het eerste Blast! Jazz Festival plaats in en om het Wilhelmus’ Muziekcentrum te Sliedrecht. De orkesten die deelnamen aan het concours werden door 2 professionals, Mike Booth en Rob van Bavel, gejureerd.

De eerste band van de dag was de “Double D Band” uit Den Dungen onder leiding van Jos van Erp. Deze band deed voor het eerst mee aan een bigband concours, en niet onverdienstelijk.

De “Swing Time Bigband” uit Den Haag deed haar naam eer aan. Het was duidelijk te horen dat zij vaker deelnemen aan contesten. Aan het eind van de dag nam de band dan ook de 1e prijs en de “Blast!-Award” mee naar huis.

In een ondertussen goed gevulde tent liet de organiserende band (BBB!) horen ook op hoog niveau mee te kunnen, maar nam als organisator geen deel aan de wedstrijd.

“Swingin’ Crash” uit Leiderdorp liet op authentieke wijze de jazz uit de jaren 30 herleven onder leiding van bandleider en arrangeur Wik Horn.

Om de juryleden even wat rust te gunnen werd er overgestapt naar de zaal van het Wilhelmus’ Muziekcentrum voor het combo “Get Jazzed”, alwaar de toeschouwers werden getrakteerd op goed en origineel vertolkte “standards”. De zangeressen Suzanne en Jakolien, zorgen voor een unieke klank waardoor dit combo zich duidelijk onderscheidt van anderen.

Na dit intermezzo ging in de tent het bigband spektakel weer door met “The Residence Bigband” uit Den Haag. Deze bigband is een favoriet voor vele bezoekers van het Festival vanwege het unieke Stan Kenton repertoire van deze band.

De “Seabreeze Bigband” uit IJmuiden, onder leiding van Konrad Koselleck, mocht natuurlijk op ons festival niet ontbreken. Mede door deze band is het idee ontstaan om een dergelijk festival te organiseren.

Het laatste optreden in de tent werd verzorgd door de “Westcoast Bigband” uit Voorburg. Deze semi-professionele band verzorgde onder leiding van jurylid Mike Booth een geweldig concert.

Als afsluiter speelde het All Star Quintet van Piet Noordijk. We zijn erg trots dat we op ons 1e Blast! Jazz Festival namen mochten presenteren als Rob van Bavel (vleugel), Jesse van Ruller (gitaar), John Engels (drums) en Harry Emmery (bas).