Bigband Blast! wint eerste prijs op IBBC 2017

Bigband Blast! wint eerste prijs op IBBC 2017

Bigband Blast! onder leiding van Nils van Haften heeft op 10 juni in Hoofddorp de Eerste Klasse van de Corendon International Bigband Competition (IBBC) gewonnen. Vorig jaar wist het orkest een tweede plaats in deze prestigieuze competitie te bemachtigen. Het concours maakt deel uit van het jaarlijkse TAKE OFF Music Event.

De achtkoppige jury, met als leden onder anderen Andy Haderer (voorzitter), bassist Joris Teepe, de Duitse orkestleider Ulrich Plettendorf en pianist Tonny Eyk, roemde het hoge niveau in beide klassen, het samenspel tussen en binnen de secties, de onderlinge cohesie, het peil van de solisten en de dynamiek.

Runners up in de Eerste Klasse waren op plek twee de Jelgava’s Big Band onder leiding van Raitis Ašmanis (uit Letland) en op plek drie de Camden Creative Arts Jazz Band onder leiding van Jamal P. Dickerson (uit de VS). Dit laatste orkest is onderdeel van een New Yorks project om kansarme scholieren te helpen een goede start in de maatschappij te maken. In totaal deden twintig orkesten mee, waarvan vijf in de Top Klasse. De bands waren afkomstig uit Duitsland, België, Tsjechië, Polen, Letland, Engeland, Nederland en de Verenigde Staten. De eerste klasse telde tien Nederlandse orkesten, waaronder oude bekenden als de Amstel Big Band, Big Band Almelo en de Central Heat Big Band. Saxonist Martin van der Woude van Big Band Blast! werd tot ‘Best Reed/Brass Player’ uitgeroepen. De IBBC werd dit jaar voor de 21ste keer gehouden.

Bron: http://www.jazzflits.nl/jazzflits15.11.pdf
Overzicht winnars: http://www.meerjazz.nl/special/ibbc-prijzen/winnaars-ibbc-2017