Sunday Jazz Christmas 2017 – Kim Hoorweg met Big Band Blast!

Sunday Jazz Christmas 2017 – Kim Hoorweg met Big Band Blast!

Het was voor Bigband Blast! een interessant jaar, 2017. En het wordt nog interessanter!

Het begon in april, toen Bigband Blast! het unieke Sunday Jazz concert “Double Trouble” organiseerde. Niet één maar twee bigbands in één concert!
Op 10 juni vierde Bigband Blast! een feestje: de band won de “International Big Band Competition” in Hoofddorp. Daarnaast won Blast!-saxofonist Martin vd Woude de solistenprijs voor zijn prachtige solo in ‘The End of a love affair.’ Twee geweldige prijzen in een zeer zwaar, internationaal deelnemersveld. Op 24 september organiseerde Bigband Blast! in samenwerking met Stichting Sliedrecht Bruist een zeer geslaagd bigband festival met optredens van maar liefst 5 bigbands!
Afgelopen 1 december zorgde Bigband Blast! voor een verrassingsact tijdens het galadiner van Stichting De Kaai, als dank voor de financiële steun die deze stichting heeft gegeven voor de renovatie van het verenigingsgebouw van Wilhelmus waar Bigband Blast! deel van uitmaakt.

Maar er komt nog meer. Voor dit jaar staan er nog twee bijzondere kerstconcerten op de muzikale rol, beiden met zangeres Kim Hoorweg! Binnenkort tijdens een besloten kerstdiner in Rotterdam, maar op zondag 17 december toegankelijk voor al het jazz-minnende publiek wat wil genieten van een heerlijk jazzy kerstconcert: Sunday Jazz Christmas Edition 2017, featuring Kim Hoorweg!

Jazz zangeres Kim Hoorweg (24) kreeg als dochter van Houdini-pianist Erwin Hoorweg de jazz met de paplepel ingegoten. Ze staat bekend om haar slimme originelen, haar heldere, warme en aangename klankkleur en charmante manier om oude vergeten nummers opnieuw te interpreteren.
Als 14-jarig meisje tekende ze al bij het Amerikaanse platenlabel Verve. Verder trad ze op tijdens het North Sea Jazz Festival, zong ze in de Heineken Music Hall met het Metropole Orkest, is ze een bekende gast bij Radio 6 en werd ze genomineerd voor de meest prestigieuze Nederlandse Muziekprijs: de Edison.
Kim heeft New York als haar tweede thuis geadopteerd, maakt underground jazz met Erykah Badu georiënteerde grooves en hip-bop met een soul-touch. O.a. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Nu brengt ze een gloednieuw album uit met nummers geschreven door haar en songwriter, vocalist en
gitaarvirtuoos Raul Midón (USA). Op dit album wordt ze vergezeld door de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene. Daarnaast zijn er plannen voor een tour met gypsy-gitarist Robin Nolan (UK). Je zou bijna vergeten dat ze pas 24 jaar is.

Dus “Have yourself a merry little Christmas” op zondag 17 december in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Aanvang is om 15.00u. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, Sliedrecht (tel: 0184 – 413046) en aan de kassa van De Lockhorst.

Enrico Vastenhout
06 – 22719894