BBB! in topklasse in Hoofddorp

BBB! in topklasse in Hoofddorp

Bigband Blast! was voor het derde jaar op rij aanwezig op het Internationaal Big Band Councours (IBBC) op Meerjazz in Hoofddorp.

Na in 2017 de eerste prijs in de wacht te hebben gesleept in de eerste klasse, vond de organisatie van het festival onze big band in de topklasse passen. Daarom mochten wij het opnemen tegen de Prague JJ Conservatory Jazz Orchestra uit Tsjechië, Landesjugendjazzorchester Hamburg uit Duitsland, de Nederlandse Codarts Big Band en de Berlin Jazz Composers Orchestra JayJayBeCe uit Duitsland. Bigband Blast! was trots om tussen deze bands in de topklasse te mogen spelen!

De band heeft gekozen voor een uitdagend repertoire met stukken die al redelijk in de verf stonden, zoals de kleurrijke Spaanse Images from Sardinia van onze oude pianist Eduard Rojo, In the Wee Small Hours of the Morning featuring onze nieuwe altsaxofonist David Levelt en The First Circle van Pat Metheny arr. Bob Curnow, een echt councours stuk.

Het is altijd goed voor de band om naar zo’n topprestatie toe te werken. Ook dit jaar is de band weer gegroeid in niveau, mede dankzij dit evenement.