Sunday Jazz komt weer met Christmas Edition

Sunday Jazz komt weer met Christmas Edition

SLIEDRECHT Bigband Blast! maakt van het jaarlijkse kerstconcert altijd iets bijzonders. Zo ook dit jaar, op zondag 8 december in De Lockhorst in Sliedrecht.

Geheel volgens traditie houdt de werkgroep Sunday Jazz in samenwerking met Bigband Blast! weer een heerlijk, jazzy kerstconcert. Bigband Blast! heeft in de loop der jaren gespeeld met een keur aan geweldige, gerenommeerde jazz-artiesten; dit jaar geeft de band twee fantastische, upcoming vocalisten een podium zangeres Nadia Basurto en zanger Maik van de Groes.

De in Barcelona geboren Nadia is als jazz- en wereldmuziekzangeres cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag in 2012. Nadia: ,,Omdat muziek altijd mijn kompas bij beslissingen is, heb ik veel ervaring opgedaan met optredens in diverse landen. Begeleiden, inspireren en geïnspireerd raken door anderen in wat mijn passie is, is een geweldige beloning. Ik heb een solocarrière als jazzzangeres waarmee ik in verschillende samenstellingen optreed.”

Maik studeerde vanaf 2001 klassiek saxofoon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In 2006 behaalde hij zijn bachelor diploma, waarna hij zijn studie vervolgde met een masteropleiding. Deze studie werd in 2008 met succes afgerond. Van 2010 tot 2014 volgde Maik tenslotte nog een studie lichte muziek. Naast deze laatst genoemde studie volgde hij van 2011 tot 2014 tevens zanglessen aan het Fontys Conservatorium bij Ivar Costanoble. Als zanger zingt hij bij verschillende orkesten, waaronder de Fanfare van de Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens ´, het orkest van de Nederlandse Douane en het Orkest van de Koninklijke Marechaussee. 

Dus ‘have yourself a merry little Christmas’ op zondag 8 december in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Aanvang is om 15.00 uur. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, Sliedrecht (tel: 0184 – 413046) en aan de kassa van De Lockhorst.