Bigband Blast! vermaakt publiek tijdens Sunday Jazz met muziek van Metheny

Bigband Blast! vermaakt publiek tijdens Sunday Jazz met muziek van Metheny

SLIEDRECHT – De liefhebbers van jazzmuziek kwamen zondagmiddag 16 april 2023 niets tekort in gand café ’t Bankie in sporthal De Basis aan Benedenveer. Daar was opnieuw een Sunday Jazz door Bigband Blast! met als thema Metheny Mood. Het was voor hen een muzikaal zeer uitdagend concert. 

Bigband Blast! speelde in twee sets van een uur nummers van de virtuoze Pat Metheny. Zijn werken zijn zo uniek dat maar weinig (amateur)bands zich daaraan wagen. Vooraf was al aangekonigd dat het een ‘heel speciaal concert’ zou worden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

 “Het belooft dan ook een geweldige, muzikale ervaring te worden. De stukken lenen zich uitstekend voor solo-werk. Een geweldige vertaling van de onnavolgbare composities van de Pat Metheny Group naar het idioom van Bigband Jazz … “, verklapte Enrico Vastenhout van de werkgroep Sunday Jazz i.s.m. Bigband Blast! kort voor het concert. Het publiek reageerde enthousiast op de uitgevoerde muziekwerken.

Tekst gaat verder onder foto.

Het Sunday Jazz concert met Lee Towers in december 2022 was natuurlijk fantastisch in ’t Bankie. Niet gek dat Bigband Blast! ook nu weer voor deze entourage koos. Zelf zeggen ze ‘gecharmeerd’ te zijn van de setting daar. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Bijzonder event
De band had maar liefst veertien van zijn composities en arrangementen verzameld en bracht een middagvullend programma. Op het repertoire stonden onder meer ’Always and Forever’, ‘The First Circle’ en ‘Minuano’. De muziek was opzwepend, swingend, magisch en kent bijzondere wendingen. Vast niet alleen de jazzliefhebber vermaakte zich. Er was een aantal gastsolisten dat met Big Band Blast! deze middag tot een bijzonder event maakten, namelijk Rutger Mathys op mondharmonica, João Sequeira op vibrafoon en Remco de Looff op trompet en flügelhorn. De muzikale leiding was in de handen van Nils van Haften (Codarts, Rotterdam Jazz Orchestra). Met Big Band Blast! heeft hij de afgelopen jaren bijzondere projecten en concerten gedaan. Er werd gespeeld met o.a. Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Shirma Rouse en er werden prijzen en complimenten behaald bij internationale wedstrijden.

Bron: https://sliedrecht24.nl/bigband-blast-vermaakt-publiek-tijdens-sunday-jazz-met-muziek-van-metheny/