Blast! Jazz Festival 2006

Iedereen die zaterdag 11 februari tussen 15.00 en middernacht in zalencentrum De Lockhorst langs is geweest is dezelfde mening toegedaan: het 2e Blast! Jazz Festival is een fantastisch evenement geweest voorzowel jazzliefhebbers als muzikanten!

Eerlijk verdeeld over een “Introductie klasse” en de “Open klasse” kregen de bands de kans hun beste muzikale beentje voor te zetten om zodoende naast de eeuwige roem ook een geldprijs en de fel begeerde “Blast!-Award” binnen te halen.

Degenen die dit uiteindelijk bepaalden waren de zeer deskundige juryleden Loet van der Lee en Rob van Bavel. Misschien zijn deze 2 mannen wel degenen die deze dag het hardst hebben moeten werken. Naast het kijken en luisteren naar de bands moesten ze ook een beargumenteerd juryrapport uitbrengen van elke band, hetgeen menig hoofdbreken en discussie opleverde.

Hierdoor kwamen ze rond half 12 ’s avonds, terwijl ze eveninbraken in een geweldig en hoogstaand optreden van jazzformatie “Get Jazzed”, met de verlossende uitslag: In de “Introductie klasse” won onder leiding van Halbe Tjepkema “Bigband Oegstgeest”. De geheel eigen sound van deze band, door hun unieke bezetting en daarbij de charmante zangeres Brigitte Soffner wisten de jury dusdanig te bekoren dat besloten werd deze band uit te roepen tot winaars in deze klasse.

In de “Open klasse” was het een close-finish tussen de “Residence Bigband” uit Den Haag, een unieke band onder leiding van Wouter Klück die het waanzinnige en hoogstaande Stan Kenton-repertoire in Nederland levend houdt en de “Nieuwe Veste Big Band” uit Breda.

Onder leiding van bezielend bandleider Hans Bloemen, met gedurfde jazz-werken als “La Fiësta” en niet in de laatste plaats door vocalist Ewoud Feenstra met zijn fenomenale stemgeluid en zijn “scats” besloot de jury hen uit te roepen tot winnaar van de “Open klasse”.

En ver na middernacht, toen het allerlaatste aanwezige flesje bier in De Lockhorst op was en de laatste mensen huiswaarts gingen, met een moe maar zeer voldaan gevoel, bekroop ons de gedachte: het zou jammer zijn om het hierbij te laten. Hopelijk hebben we over 2 jaar weer de financiële middelen om dit prachtige festival te organiseren.