Blast! Jazz Festival 2008

Het was een hele klus om alles zó te regelen, dat 10 bigbands, hun aanhang en het publiek konden genieten van een goed georganiseerd festival … maar iedereen is het er over eens: het liep allemaal buitengewoon goed! De geluidstechnici, de mensen van Partycentrum De Lockhorst, de juryleden, en de bands zelf hebben allemaal hun beste beentje voortgezet. De organisatie, bestaande uit Big Band Blast! en de Theatergroep van de Lockhorst, is dan ook erg tevreden!

Juryleden Rob van Bavel en Loet van der Lee hebben de zware klus van het beoordelen moeten klaren. Nadat alle bands in de competitie hadden gespeeld gingen ze in beraad, terwijl Big Band Blast! het ook op dit late tijdstip nog ruim aanwezige publiek vermaakte. Het programma was een half uurtje uitgelopen en daarom was de prijsuitreiking om half twaalf.

Rob vertelde over elke band in de introductieklasse een aantal dingen die hij en Loet hadden opgemerkt … positief en opbouwend. Dit stond ook allemaal in uitgewerkte juryrapporten die voor alle bands waren gemaakt en die ze kregen uitgereikt, samen met een “muzikaal bokaal” als aandenken. Tot slot maakte hij de winnende solist en de winnende bigband in deze klasse bekend: Bigband Oegstgeest! Deze band prolongeerde hiermee haar titel, want ook in 2006 was zij de winnaar van het Blast! Bigband Event. Het is een bijzondere band met een eigen geluid door o.a. de toevoeging van dwarsfluiten en een vibrafoon. Onder leiding van dirigent Halbe Tjepkema zette de band een goede set neer, waaraan ook Nicole van der Borg haar vocale bijdrage leverde. Winnende solist kwam ook uit dit orkest: drummer Arjan Barnhoorn.

Daarna was het de eer aan Loet om iets te zeggen over de bands en solisten in de topklasse. De winnaar in deze klasse was The Residence Bigband uit Den Haag, een geweldig orkest wat de fantastische en revolutionaire muziek van Stan Kenton brengt. De voortreffelijke manier waarop de band deze nummers van zeer hoog niveau wist neer te zetten werd door zowel het publiek als de jury enorm gewaardeerd. Ook de solistenprijs ging naar dit orkest: invaltrompettiste Elister van der Molen kreeg de prijs voor haar indrukwekkende solowerk. Namens de organisatie: winnaars, van harte gefeliciteerd!

Tot in de late uurtjes werd nog nagepraat en nagenoten van deze heerlijke bigband-dag, die zonder sponsors onmogelijk te organiseren zou zijn. Daarom heel veel dank aan Drukkerij van den Dool, Studio 2000 Plus, Leo’s Bloemenwinkel, en uiteraard de Theatergroep van de Lockhorst. We hopen natuurlijk op een vervolg!