Big Band Blast! viert powervolle kerstparty met Shirma Rouse

Foto Hans van der Aa

SLIEDRECHT – Big Band Blast! kan weer een parel toevoegen aan de lijst met succesvolle optredens. In het bomvolle Bankie aan Benedenveer werd zondagmiddag 17 december 2023 samen met de Nederlandse ‘Queen of Soul’ Shirma Rouse een kerstconcert neergezet om U tegen te zeggen. Shirma Rouse liet de driehonderd (!) bezoekers intens genieten van haar soulvolle rijke stemgeluid. De kristallen glazen in het grand café van Sporthal De Basis galmen nog steeds een beetje na.

Op het gevarieerde programma stonden onder meer ‘Amazing Grace’, ‘God Rest Ye Merry Gentlemen’ en ‘Think’. De muzikale leiding was in handen van Nils van Haften (zelf ook getalenteerd saxofonist).

Foto Hans van der Aa

Big Band Blast! heeft in de afgelopen jaren al verschillende keren met Shirma opgetreden en dat was duidelijk hoorbaar. Ze stak de liefde voor haar publiek niet onder stoelen of banken. De populaire zangeres maakte van deze ‘Sunday Jazz X-Mas Edition’ een ware happening. Niet alleen kerstrepertoire stond op het programma, maar ook enkele nummers van Aretha Franklin en Stevie Wonder.

Het was beslist niet het eerste optreden met een artiest. Er werd gespeeld met o.a. Trijntje Oosterhuis, Lee Towers en nu dus opnieuw met Shirma Rouse. Na afloop van het concert was er gelegenheid voor een meet & greet met de zangeres, waarbij haar nieuwe live recording ‘Celebrating Aretha Franklin’ en kookboeken ‘Shirma’s Soul Kitchen’ konden worden gekocht.

Bron: Sliedrecht24